1-2 de març
Queenstown
Queenstown es la ciutat de la adrenalina i el bressol del Bungy. Capital de la província Centro Otago (famosa pels bons vins).
Es una ciutat que envolta un llac. el Wakatipu es el més llarg de Nova Zelanda (84Km) i un dels més profunds, 387 metres que posen el fons al mateix nivell del mar.
La llegenda Maori parla d’una historia de cavallers i princeses en la que el cavaller salva a la princesa Maori matant al gegant que la té segrestada. El cor del gegant segueix bategant dins el llac, això fa que el nivel de l’aigua pugi i vagi 12cm cada 5 minuts. Altres llegendes menys creibles, com la comunitat científica, diuen que hi ha un fenomen anomenat. «SEICHE» causat per canvis bruscos en la pressió atmosfèrica (aquest s’inventen cada cosa, mira que es fàcil lo del gegant..)
Al llac arriba el Shotover River, el segon riu del que s’ha tret més or del mon i record Guinness en extreure or en un dia, 57,6Kg. Això va crear la febre de l’or Neozelandesa i va fer que aquesta terra es conegues com a «terra per reis» fins que el 1863 el govern li dones el nom de Queenstown.
Una ciutat d’esqui a l’hivern i de tot el que t’imaginis la resta de l’any. Aquí pots practicar de tot, qualsevol salvatjada que et proposis, vols acrobätics amb els avions de RedBull, räfting, hidrospeed, jet boat, heli-ski, bungy, swing bungy, mountain bikes baixant pistes d’esqui o 4×4 o pel fang, fins hi tot als jardins hi ha possat unes cistelles amb cadenes per atrapar frisbees i jugar al que anomenen frisbee Golf de 18 forats.
El Bungy va començar el 1988 per As tackett i Henry Van, a un pont anomenat Kawarau Bridge i que conserva el Seu Bungy de 43 metres, que pots escolir mullar- te el cap al riu o només rascar laigua. Aquí esta el Bungy mes gran del món, 134 metres de caiguda liure, que duren més de 8,5 segons i amb l’accelerador agafes mes de 130km/h abans de frenar-te x una goma elàstica. El NEVIS Bungy es sens dubte el mes bestia del Mon.
Com que no tenien prou, han posat una segona cosa a l’escala de les salvatjades, el swing o Arc. o la modalitat bestia, el NEVIS ARC. Es a dir, et deixen caure a una punta i fas 70 metres de caiguda liure seguit de mig semicerele de 300 metres en davant. Es un dos en un, Bungy més semicercle. En comptes de saltar enganxat pels peus, ho fas per la cintura. La gracia es que pots saltar de dos en dos, i la salvatge de la Merce ha decidit que ho fem. Total serien 300 metres de arc, 70 metres de caiguda lliure, 120 metres de radi de arc.
Ho hem anat posposant, no pots anar a veure-ho ja que et porten en autobús a una zona d’accés privat, penseu que esta com en mig de dues muntanyes i saltes des de una espècie de telefèric. La veritat acollona una mica» pagar 300$ per un salt i despres rilar-te sap molt greu. Ho provarem desprès de fer les Milford per allo de haver-les fet si hem de morir.
El que si que hem fet es el que anomenen Jet Boat, una llanxa rapida, rapidíssima que sorteja a mil per hora les pedres i rapits del riu a més de fer de tant en tant un trombus a una velocitat que la onada d’aigua que crea passa per sobre teu sense quasi mullar-te, per començar amb l’adrenalina, està força bé.
Tambe hem anat a dalt d’un turo, a unes pistes d’esquí on es veu tota la ciutat. Aprofiten els remuntadors per a pujar una espècie de cars de coixinets amb els que et tires avall amb un circuit amb uns peraltes de la hòstia, ja que la velocitat que pots agafar amb un car per una pista negre d’esquí asfaltada es important.
Pujant per la costa oest de New Zealand el següent que trobes a la carretera es Wanaka, un altre poble amb llac en el que son famosos els esports aquàtics i la pesca.
De cami hem parat al Puzzle World. Un centre a on et canvien la perspectiva de les coses, entres en una casa inclinada i les coses en comptes de caure pugen, la bola de billar de una taula inclinada puja, en comptes de baixar has de frenar-te per a no caure per unes escales que pugen amunt, cares que et segueixen per la sala…